בעוד שבארה"ב כבר שנים רבות שיטות מימון הרכבים השונות מאפשרות חכירה, השכרה ורכישה של רכבים, בישראל רק בעשור האחרון אנשים התחילו לנצל את מלוא שיטות המימון הקיימות. רכישת רכב מעולם לא הייתה נגישה יותר, הנה כל שיטות מימון הרכבים בארץ.
מלבד רכישת דירה במיליוני שקלים, כנראה שרכישת רכב היא ההוצאה הכי גדולה שאנשים צריכים לשאת בה. בישראל, התחבורה הציבורית היא לא משהו שאפשר להסתמך עליו ב-100%. עד שהרכבת הקלה אולי תשפר את המצב, אפשרי לבחור באחת מהשיטות הבאות עבור מימון לקניית רכב חדש או רכבי יד 2 עם קילומטראז' נמוך:
- מימון בנקאי לרכישת רכב
- רכישת או חכירת רכב אמצעות ליסינג פרטי
- רכישת רכבים בעזרת מימון חוץ בנקאי
- ליסינג תפעולי לפרטיים ועסקיים
- מימון לקניית רכב ע"י קופות גמל
- מימון רכבים באמצעות חברות הביטוח
- מימון רכבים ע"י חברות כרטיסי האשראי
מימון בנקאי או חוץ בנקאי לרכישת רכב?
ראשית, חשוב להדגיש שאת העסקאות הכי טובות אפשר לקבל אם משלמים במזומן. עם זאת, מכיוון שקיים בישראל חוק הנקרא "חוק המזומן", ב-"מזומן" הכוונה היא להעברת זהב בנקאית. אם אין כסף נזיל עבור קניית רכבי יד 2 או חדשים, אפשר לנסות לפנות למימון בנקאי. החיסרון במימון בנקאי הוא, שבמקרים מסוימים הריבית עשויה להיות גבוהה.
עוד חשוב לדעת, הבנק גם עשוי לשעבד את המכונית עד סיום החזר ההלוואה. כאשר מדובר על מימון לקניית רכב ע"י גורם חוץ בנקאי, חשוב מאוד לבחור את הגורם הנכון שממנו לוקחים את ההלוואה. ההמלצה היא לבחור בחברות הביטוח, חברות כרטיסי אשראי ואפילו בתי השקעות שבשנים האחרונות החלו להעניק הלוואות.
ליסינג פרטי ותפעולי – שיטות המימון הכי נפוצות
בין אם מדובר על מימון לקניית רכב חדש או רכבי יד 2 עם ק"מ נמוך, אחוז גבוה מהנהגים בוחרים ליסינג פרטי או ליסינג תפעולי. בשיטות אלו, החכירה של הרכב מתבצעת לאורך תקופה מסוימת, לרוב במשך כמה שנים (תלוי בהון העצמי ובאחוזי המימון הנדרשים). בעוד שבעבר ליסינג תפעולי היה שמור בעיקר ללקוחות עסקיים, כיום גם פרטיים נהנים משיטת מימון זו.
בניגוד לליסינג פרטי שבו כל תחזוקת הרכב היא תחת אחריות הלקוח, ליסינג תפעולי כולל בתוכו את התחזוקה המלאה של רכבים לכל אורך החכירה שלהם. בסוף תקופת החכירה, הן במסלולי ליסינג פרטי ותפעולי, קיימת האפשרות להחזיר את הרכב ולהתחדש באחד אחר או לרכוש אותו.
לסיכום, באיזו שיטת מימון רכבים לבחור?
בסופו של דבר, הכל תלוי בגובה ההון העצמי הנזיל עבור רכישת רכב חדש או משומש. באופן כללי, רבים מהנהגים בוחרים שיטות ליסינג פרטי וכן ליסינג תפעולי. שיטות אלו מאפשרות לנהוג ברכב החלומות כבר מהיום, בעוד שהתשלומים מתבצעים כל חודש בחודשו.
בין אם בוחרים בשיטת מימון זו האחרת, חשוב לשים לב לנושא של הריביות. בימינו הריביות עשויות להיות גבוהות, ולכן זהו הפקטור העיקרי שיש לקחת בחשבון. חשוב לערוך השוואת מחירים בין חברות ליסינג, בין גורמים חוץ בנקאיים וכו'. כך ניתן למצוא את המסלול הנכון ביותר לכיס.